2008-02-08 14:58Pressmeddelande

Riksdagsledamöter träffar möbelentreprenörer på möbelmässanTrä- och Möbelindustriförbundet, TMF, anordnade en träff mellan riksdagsledamöter och möbeltillverkare på möbelmässan i Stockholm. Riksdagsledamöterna Hans Rothenberg och Eva Bengtsson Skogsberg från moderaterna träffade representanter för möbelföretagen Bröderna Anderssons, Materia.Klaessons och Blå Station. Synpunkter om ett skriande rekryteringsbehov, problem med piratkopiering och behovet av exportsatsningar kom fram under diskussionerna med möbelföretagarna.

– Design ska inte sorteras under kulturdepartementet, design är en affärsidé och borde samordnas av näringsdepartementet. Regeringen bör också ta krafttag mot piratkopiering, menar Johan Lindau, vd Blå Station.

TMF har redan startat ett samarbete med Dansk Industri gällande piratkopiering men hoppas nu även på uppbackning från regeringen.

– Vi har en engagerad diskussion om piratkopiering inom moderaterna och ser fram emot att den sammanfäller med svenska möbeltillverkares syn på saken, säger Hans Rothenberg, riksdagsledamot moderaterna.

Många tog upp behovet av fler gemensamma exportsatsningar som TMF genomför på möbelmässorna i Stockholm och Milano.

– Behovet av gemensamma exportsatsningar inom tillväxtindustrier som möbelindustrin är en av anledningarna till att handelsminister Ewa Björling deltar på vår stämma 16 maj i Göteborg, avslutar Daniel Wennick, näringspolitisk sakkunnig TMF.


För mer information vänligen kontakta:
Daniel Wennick, näringspolitisk sakkunnig
070-679 72 01, daniel.wennick@tmf.se

Susanne Rudenstam, kommunikationschef
070-214 37 72, susanne.rudenstam@tmf.se


Trä- och Möbelindustriförbundet är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland medlemmarna finns företag som producerar trähus, kök, möbler, fönster, golv, dörrar, snickerier samt träkomponenter.
TMF Box 555 25, 102 04 Stockholm, Tfn 08-762 72 50, fax 08-762 72 24. www.tmf.se.


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler