2013-12-02 09:38Pressmeddelande

Pressinbjudan: Framtidens bostadsmarknad 2.0 - när blir den en realitet?

null

Orsakerna till dagens bostadssituation har debatterats under lång tid. Nu är det istället läge att diskutera framtiden och vad som måste göras för att få en obalanserad bostadsmarknad att fungera igen. Vart går vi och när blir den nya bostadsmarknaden en realitet?
Välkommen till ett spännande seminarium med politiker, näringsliv och företrädare från byggbranschen i panelen!

Datum: Torsdag 5 december
Tid: Kl 13–14.30 (Lättare lunch serveras från 12.15)
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19
Anmälan: Senast tisdag 3 december till anette.jansson@tmf.se.
Arrangör: Trä- och Möbelföretagen (TMF)

 Allt fler vill bo i eller nära storstäder, men där finns för få, tillgängliga objekt. Efterfrågan på bostäder, i normalattraktiva lägen med normalstor plånbok, är mycket högre än utbudet. Detta ger dyra bostäder, vilket i sin tur leder till att hushållen får en oproportionerlig låneskuld.

Idéerna om hur vi ska komma till rätta med bostadsbristen är i dagsläget långt fler än besluten. Kommer de att leda till nya lagar och ett nytt fungerande regelverk och hur lång tid tar implementationen?

Vad kan vi förvänta oss, hur kommer näringslivet och beslutsfattare att agera kring bostadspolitiken med mindre än ett år till nästa riksdagsval?

På seminariet söker vi svar på viktiga frågor som kan komma att spela en avgörande roll för vårt framtida Sverige.

Medverkande:
Tor Borg, chefekonom på SBAB och ledamot av Bokriskommittén
Tore Englen, paneldeltagare samt inledningstalare, analytiker på WSP
Veronica Palm (S), bostadspolitisk talesperson
Ulf Perbo, statssekreterare, Socialdepartementet
Svante Hagman, vd NCC Housing
Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare

Moderator:
Maria Ludvigsson, ledarskribent på SvD

Trä- och Möbelföretagen – TMF – är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de ca 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har sammanlagt knappt 30 000 personer anställda. www.tmf.se.

 


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler