2009-04-20 15:50Pressmeddelande

Paus i lågkonjunkturen: Nu startar världens största möbelmässa!

Med åtta svenska möbelproducenter bland utställarna i Milano, är den svenska närvaron stark. Blå Station, Johanson Design, Gärsnäs, Karl Andersson & Söner, Källemo, Lammhults, OFFECCT och Swedese finns alla på plats när Salone Internazionale del Mobile invigs i morgon tisdag. Mässan pågår mellan 22 och 27 april.


- De internationella mässorna blir allt viktigare eftersom svenska möbelproducenter exporterar mer än någonsin, 2008 exporterades svenska möbler för 16,5 miljarder kronor, säger Cecilia Ask Engström, chef för möbler och boende på TMF. Det innebär att vi exporterar drygt två tredjedelar av den svenska produktionen, och exportandelen ökar stadigt.

- Som branschorganisation har vi en viktigt roll när det gäller att lobba för tillgång på monteryta, och att på olika sätt hjälpa företagen att göra sitt mässdeltagande framgångsrikt, kommenterar Cecilia. I år deltar vi till exempel på den svenska designutställningen "Swedish Lovestories" som hålls på Superstudio i Zona Tortona

Möbelmässan som pågår under hela veckan är inte bara en mässa, utan flera mässor och utställningar. I år hålls exempelvis också Euroluce som är den vartannat år återkommande belysningsmässan.

Samtidigt som mässan pågår det samtidigt runt om i Milano många hundra utställningar i butiker på show-rooms och i gallerier. Mer än 270 000 besökare från hela världen lockas till mässan och Milano under aprilveckan.

- 10xSvezia - läs mer om deltagande företag - www.tmf.se/furnitureexport
- Swedish Lovestories - läs mer på www.svenskform.se


För mer information vänligen kontakta:

Cecilia Ask - Engström, chef Möbler och Boende, 070-685 72 06, cecilia.ask.engstrom@tmf.se
Anne-Sophie Ekelund, projektledare mässor, 08-762 72 65, annesophie.ekelund@tmf.se
Trä- och Möbelindustriförbundet är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland medlemmarna finns företag som producerar trähus, kök, möbler, fönster, golv, dörrar, snickerier samt träkomponenter.
TMF Box 555 25, 102 04 Stockholm, Tfn 08-762 72 50, fax 08-762 72 24. www.tmf.se.


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler