2014-11-28 09:44Pressmeddelande

Ny statistik från Trä- och Möbelföretagen: Användningen av trä i nybyggda flerfamiljshus ökar kraftigt

null

Antalet lägenheter i flerfamiljshus som byggts med en stomme av trä ökade med 35 procent under 2013 jämfört med året innan. Det visar statistik som SCB har tagit fram på uppdrag av Trä- och Möbelföretagen, TMF.
- Det här är ett styrkebesked och ett bevis på fördelarna av industriell tillverkning och trä som material, säger Gustaf Edgren, branschutveckling trähus, TMF.

 
Enligt Gustaf Edgren är den stora ökningen en del i en utveckling som är här för att stanna och resultatet av större kunskap om att arbeta utifrån ett ansvarsfullt miljö- och hållbarhetstänk, där trä som material har unika egenskaper.

- Kunskapen om de fördelar den industriella tillverkningen av bostäder samt materialet medger har ökat och fler aktörer väljer därför att bygga stort i trä. Trä är hållbart och binder koldioxid, säger Gustaf Edgren.

Uppgifterna baserar sig på nyproduktion av ordinära bostadshus och därmed ingår ej speciallägenheter som gruppboenden och studentlägenheter. I undersökningen ingår endast påbörjade objekt.

Läs mer och ta del av ytterligare siffror på följande sida.
 

För mer information, kontakta gärna:
Gustaf Edgren, branschutveckling trähus, TMF, 070-762 72 76, gustaf.edgren@tmf.se
Yvonne Identeg, marknadsdata statistik, TMF, 08-762 72 19, yvonne.identeg@tmf.se
Anne Rådestad, kommunikationschef TMF: 070-562 72 04, anne.radestad@tmf.se

Trä- och Möbelföretagen – TMF – är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har sammanlagt knappt 30 000 personer anställda. www.tmf.se.


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler