2017-11-02 07:46Pressmeddelande

Möbeldagen 2017; Jönköping samlar möbelbranschen

null

Sveriges ledande möbelföretag samt några av Norges mest spännande designnamn finns på plats under Möbeldagen, den 7 november på Elmia Kongress- och Konserthus i Jönköping. Oscar Axhede, entreprenören bakom Urbanears och Zound Industries, medverkar och talar om gränslandet mellan mode, design och teknik, och Johanna Hedström, Flokks Sverigechef, invigningstalar.
Möbeldagen är ett arrangemang av Trä- och Möbelföretagen (TMF), i samverkan med forskningsinstitutet RISE.

Möbeldagen är en viktig mötesplats för möbel- och inredningsbranschen och har ambitionen att väcka idéer och ge inspiration med entreprenörer som tagit annorlunda vägar.

- Sveriges möbelindustri ligger i framkant när det gäller design och innovativa lösningar och har en stark position internationellt. På Möbeldagen vill vi inspirera fler när det gäller hur man bygger varumärken och hur man blir framgångsrik på utlandsmarknader. I år sätter vi fokus på Norge med bland annat en återförsäljare, en interiörarkitekt och en designer från vårt grannland som ger oss tips och insikt i hur svenska möbelföretag kan bli starkare på den norska marknaden, säger Linda Löf, projektledare på TMF.

Vid Möbeldagen medverkar även Petrus Palmér, grundare/vd på Hem som tänker i nya banor när det gäller design och distribution och en framtida, mer digital möbelindustri.
Dessutom berättar småländska sängtillverkaren Viking Beds of Sweden om sina lyckade erfarenheter av satsningen ”Den förste ingenjören”.

Tre teman på Möbeldagen 2017

  • ”Så blir vi starkare på den norska marknaden”
  • ”Möbelbranschen och närliggande kreativa branscher - synergier och framtid”
  • ”Öka tillväxten med hjälp av en ingenjör”

Läs mer om de olika programpunkterna på tmf.se/mobeldagen2017.
Varmt välkomna!

Plats: Elmia Kongress- och Konserthus, Jönköping Tid: Kl 09.00-16.30.

För mer information, kontakta gärna:

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda. www.tmf.se


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler