2016-11-01 13:50Pressmeddelande

Möbeldagen 2016; Mannen bakom POC-hjälmen ska inspirera möbelindustrin

null

En innovativ och färgstark entreprenör som menar att ”kärleken är drivkraften”. Möbeldagen 2016 gästas av Stefan Ytterborn, grundare av hjälmföretaget POC, i ett särskilt innehållstema som handlar om att nå ut globalt med sin affärsidé.
Möbeldagen är ett arrangemang av Trä-och Möbelföretagen (TMF), i samverkan med SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), och en given mötesplats för verksamma inom möbel- och inredningsbranschen. Möbeldagen äger rum den 8 november i kulturhuset Spira i Jönköping.

- Närmare sju av tio möbler som produceras i Sverige går på export, men branschen behöver fortsätta utvecklas och inspireras av hur man bygger varumärken och hur man blir framgångsrik på utlandsmarknader. Under vårt exportpass berättar Stefan Ytterborn och Christer Persson, koncernchef på Kährs, om sina resor. Vad har de gjort för att lyckas och vad kan möbel- och inredningsindustrin lära sig av det?, säger Linda Löf, projektledare för möbler på TMF.

Exportpasset avslutas med en paneldebatt där - förutom Stefan Ytterborn och Christer Persson - koncernchefen Fredrik Asplund på Lammhults Design Group och Johanna Hedström, Sverige-ansvarig på SB Seating, medverkar.

Årets innehåll på Möbeldagen har fokus på tre teman; automation & digitalisering, nämnda marknad & export samt inspiration, där kopplingen mellan arkitektledet och möbelindustrin kommer att få en framträdande roll.
Möbeldagens besökare kommer även att få höra den trefaldigt prisbelönade formgivaren David Ericsson, skapare av stolen Madonna.

Möbeldagen modereras av designentreprenören och möbelprofilen Lars Bülow, tidigare vd för Lammhults och Materia.

Plats: Konserthuset Spira Tid: 09.00-16.00

Se bifogad inbjudan samt läs mer på tmf.se/mobeldagen.
Varmt välkomna!

För mer information, kontakta gärna:

Trä- och Möbelföretagen – TMF – är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har sammanlagt knappt 30 000 personer anställda. www.tmf.se.


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


Presskontakter

Cecilia Uhler
Redaktör
Cecilia Uhler