2018-01-31 08:36Pressmeddelande

Media hälsas välkomna till ett seminarium om den privata äganderätten: Mitt och ditt - stjäla, låna eller kopiera?

null

Att ta en julgran i skogen, ladda ner en film eller kopiera designen på en stol är väl inte så farligt, eller? Debatten om den privata äganderätten är mer aktuell än någonsin, men varför är det viktigt med äganderätt och vad händer om man inte värnar den? Alltför få känner till vilken betydelse äganderätten har för välfärden eller vilka de samhälleliga konsekvenserna blir om den urholkas.

Trä- och Möbelföretagen, TMF, och Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA, har bjudit in representanter från vitt skilda branscher, samt politiker, för att belysa problemen och dra lärdom över branschgränserna.

Seminariet modereras av Eva Hamilton, tidigare vd för SvT, och inleds dels av författaren Lena Andersson och dels av Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet. Medverkar gör även ett flertal politiker och branschrepresentanter, bland annat Anna Serner, vd på Svenska Filminstitutet.
Även läkemedelsindustriföreningen, Lif, samt Läkare utan Gränser medverkar.

Tid: Tisdag den 6 februari kl 13.00–16.15, lunchwrap serveras från kl 12.00
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm, lokal Wallenbergaren

Läs mer & anmäl dig här; https://aganderattsseminarium.eventbrite.co.uk

För mer information, kontakta gärna:

 • David Johnsson, vd TMF, 08-762 72 67, david.johnsson@tmf.se
 • Lena-Liisa Tengblad, vd SLA, 08-762 72 13, lena.liisa.tengblad@sla-arbetsgivarna.org
 • Anne Rådestad, kommunikationschef TMF, 070-562 72 04, anne.radestad@tmf.se
 • Linus Ljungström, kommunikationsansvarig SLA, 070-782 68 37, linus.ljungstrom@sla-arbetsgivarna.org
 • Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda. www.tmf.se

  4 000 företag - alla inom den gröna sektorn - är medlemmar i SLA. Bland medlemmarna finns företag inom jord- och skogsbruk, trädgård och anläggningsverksamhet, golf och djursjukvård. Många mindre företag med bara en anställd, men också storföretag, är medlemmar. Medlemsföretagen har sammanlagt runt 28 000 anställda. SLA hjälper medlemmarna i alla arbetsgivarfrågor. www.sla-arbetsgivarna.org


  Om Trä- och Möbelföretagen

  Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 700 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. ”Vi bygger och inreder Sverige”. Industrin omsätter 70 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.


  Presskontakter

  Cecilia Uhler
  Redaktör
  Cecilia Uhler