2022-05-05 13:24Pressmeddelande

"Brinner för ökat byggande" - Eksjöhus vd Frida Scherdén invald i TMF:s styrelse

Frida Scherdén, vd på Eksjöhus, har valts in i TMF:s styrelse. /Foto: Juliana FälldinFrida Scherdén, vd på Eksjöhus, har valts in i TMF:s styrelse. /Foto: Juliana Fälldin

När Trä- och Möbelföretagen, TMF, samlade branschen den 4 maj för första fysiska årsmötet sedan 2019, blev det även nyval av två styrelseledamöter – däribland Frida Scherdén, vd på Eksjöhus sedan 2018, ett familjeföretag i fjärde generationen. Frida fokuserar gärna på ökat byggande i sin kommande styrelseroll.

- Till att börja med är jag väldigt ödmjuk inför uppdraget jag fått och min ambition är att sätta mig in i de frågor som ligger på bordet. Jag brinner för frågor som ökat byggande, effektivisering av vårt statliga regelverk och hur vi kan förbättra den enskildes möjligheter att utveckla sin produkt och effektivisera sin produktion.

Vilka är dina främsta tips till en företagare inom trä- och inredningsindustrin?
-
Vi arbetar med en fantastisk råvara sett ur så många aspekter så tipset blir att värna om den och det traditionella hantverket, men samtidigt ska man inte vara rädd för att ta klivet in i framtiden. Det gäller såväl produktutveckling som frågor kring kompetensförsörjning. Jag tror att det är nyttigt för branschens utveckling att genom rekrytering få in personer från andra branscher som tillför både erfarenhet och nytänkande.

Fakta
Namn:
Frida Scherdén,
Titel: Vd på Eksjöhus samt delägare (4:e generationen)
Bor: Eksjö
Utbildning/karriär: Civilingenjör Väg och Vatten, Chalmers. Första jobbet var som projektledare på Vägverket i Mälardalen, sedan hem till Eksjö och familjeföretaget: först som orderhandläggare, därefter försäljningschef innan Frida blev vd 2018.
Om Eksjöhus: Eksjöhus är en av Sveriges största småhustillverkare och de har varit  husleverantör i 80 år. De allra flesta av deras hus säljs inom Sverige men även till Tyskland, Norge och Finland. Eksjöhus omsätter tillsammans med systerföretag i koncernen drygt 1 miljard kronor. Grunden till företaget lades av Simon Lindholm och hans snickeriverksamhe 1941. 1944 började han tillverka monteringsfärdiga hus, och därmed var Eksjöhus fött. Företaget har sedan utvecklats som husleverantör och ägs fortfarande av familjen Lindholm – nu i fjärde generationen.

Läs mer om TMF Styrelsetmf.se/tmfstyrelse

Följ TMF på Facebook, Instagram & Twitter: /traomobeltmf_swe@Traomobel

 För mer information, kontakta gärna:
- David Johnsson, vd TMF, 070-597 72 67, david.johnsson@tmf.se


Om Trä- och Möbelföretagen

Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. "Vi bygger och inreder Sverige". Bland de cirka 650 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 80 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.